Biró Rozália RMDSZ-es szenátorjelölt hétvégi, megyejáró körútja alkalmából Biharvajdán és Biharfélegyházán kopogtatott, elkísérte őt Kelemen Zoltán polgármester, nagy létszámban a helyi szervezet választmányi tagjai, de csatlakozott stábjához néhány önkéntes anyaországi és felvidéki fiatal.

A személyes találkozók alkalmával a lakosok elmondták a szenátor-jelöltnek, hogy ismerik és elismerik az RMDSZ tevékenységét, és szerintük szükséges, hogy a december 9-i választásokon jó eredményt érjen el a Szövetség, hiszen kormányra kell jutni az elkezdett infrastrukturális fejlesztések folytatásához.

Béres Csaba székelyhídi polgármesterrel közösen köszöntötte a kágyai kultúrotthonban összegyűlteket, ahol a Nagyvárad Táncegyüttes Adventi Játékok című produkciójának megtekintése után kiderült: folytatódnak a beruházások a környező falvakban is, hiszen egy jó csapat tevékenykedik mint helyi, mint megyei szinten.

A kora esti órákban egy kötetlen találkozón is részt vett Biró Rozália, Érmihályfalván találkozott a kisrégió ifjúsági vezetőivel. Nagy Károly ÉRMISZ elnök bevezetőben a fiatalok lehetőségeiről beszélt, kiemelve az itthon maradáshoz szükséges kezdeményezéseket, a munkahelyteremtés fontosságát. Nyakó József érmihályfalvi polgármester az idősebbek és a fiatalabbak közötti kommunikáció fontosságát hangsúlyozta, amely nélkül a generációk közötti kapcsolat általánosságokban nyilvánul csak meg. Biró Rozália szenátorjelölt a fiatalok térnyeréséről, a társadalomban vállalt szerepükről beszélt, megköszönve nekik, hogy oly aktívan veszik ki részüket a közösségépítésben. A találkozón a helyi MIDESZ és ÉRMISZ tagok mellet Szalacsról, Érsemjénből és Érkörtvélyesről voltak jelen a helyi ifjúsági szervezetek képviselői.

A kampánykörútját Biró Rozália az érmihályfalvi kultúrotthonban zárta, az Adventi játékok kezdésekor üdvözölte a mihályfalviak kitartását és tenni akarását a közösségért, és megkérte őket, hogy a tavaszi helyhatósági választásokon RMDSZ által elkezdett építő folyamatot folytassák a vasárnapi parlamenti választások alkalmával is. Nyakó József polgármester a bizonytalan, otthonmaradásra hajlamosakat szólította meg, kiemelve, hogy azok passzivitása nemcsak gyengítheti a magyar képviseletet országos szinten, hanem gyengítheti a város kezdeményezéseinek sikerességét is.