Kolozsvár, 2014. augusztus 4., hétfő (MTI) – A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) továbbra is Biró Rozáliát tekinti jelöltjének a kulturális miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztségre – közölte hétfőn az MTI-vel a szövetség sajtóirodája.

Jelezték: maga az államfő is pontosította pénteki nyilatkozatában, hogy hivatalosan nem utasította el Biró Rozália kinevezését. Traian Basescu csupán véleményét fejezte ki, amikor kijelentette, alkalmatlannak tartja az RMDSZ szenátorát a kulturális tárca vezetésére.

“Az RMDSZ addig nem kíván más jelöltről beszélni, míg az államfő nem közli hivatalos döntését a miniszteri kinevezéssel kapcsolatban” – közölte a szövetség. A sajtóiroda illetékese arra is kitért, hogy Traian Basescu egyelőre Kelemen Hunor lemondását sem ellenjegyezte, így az RMDSZ elnöke – bár augusztus elsejétől lemondott a kulturális miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztségről – továbbra is betölti e tisztségeket.

Biró Rozália esetében az államfő arra hivatkozott, hogy nem kerülhet a kulturális tárca élére olyan ember, aki nem tud jól románul. ...

a teljes cikk itt:   Erdély Online  Írta: -MTI-