„Szentjobb községgé válása jelkép értékű a régió számára”

Biró Rozália RMDSZ-es szenátorjelölt a szombati kampányútját Biharon kezdte, ahol számos háztartásba kopogott be, elbeszélgetett a helyiekkel, támogatásukat kérve a december 9-i választásokon. A bihariak rendre felismerték a jelöltet, örömüket fejezték ki, hogy személyesen meglátogatta őket.

Koradélután Székelyhídon vett részt a jelölt az évente megszervezésre kerülő Kórustalálkozón, amelyen ezúttal 8 Bihar megyei, illetve két anyaországi csapat is elindult. Béres Csaba Székelyhíd polgármestere abbéli reményét fejezte ki, hogy a következő találkozó már az újjáépített városi színház épületében zajlik majd le, ígéretet téve arra, hogy a jeles alkalomra világháború kori nótákkal készül majd ő maga is. Biró Rozália szenátorjelölt a dal értékét emelte ki, amely különösen értékessé válik, amikor azt, szervezett formában kórus adja elő, hiszen ilyenkor minden hang, minden gondolat felerősödik, épp ezért a hasonló találkozók nemcsak a versenyről, hanem egymás kölcsönös tiszteletéről, a dal szeretetéről is szól.

Az esti órákban Biró Rozália részt vett a szentjobbi lakodalmas házban szervezett ünnepségen, amelyen a helybeliek a község átnevezését valamint a községközpont átköltöztetését ünnepelték. Molnár József polgármester beszédében köszönetét fejezte ki a sikeres RMDSZ lobbinak, amely a helyi, megyei és országos szinteken is sikeresen "átvitték" ezt a 45 éves álmot. Az eseményen jelen volt Cseke Attila szenátor valamint Szabó Ödön RMDSZ ügyvezető elnök, mindketten képviselőjelöltek, valamint Zatykó István, a település korábbi polgármestere. Biró Rozália szenátorjelölt a jó csapatot emelte ki, amely ezt a projektet ilyen sikeresen véghezvitte, illetve azt a kitartást, amit a szentjobbiak tanúsítottak ebben az ügyben, reményét kifejezve, hogy ezen cél megvalósítása újabb szép célok megfogalmazását eredményezik majd. Szentjobb községgé válása jelkép értékű a régió számára, a történelmi pillanatok hosszú évek múlva is szépen fogják csengetni a bihari magyarok körében.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.