Senatorul UDMR Biro Rozalia consideră că cel mai important succes în anul 2014 este organizarea celor două conferinţe naţionale pe tema dreptului la sănătate a copiilor şi semnarea pactului interinstituţional pentru sănătatea adolescentului şi copilului din România. Pentru 2015, senatorul UDMR pregăteşte o lege privind înfiinţarea un mecanism de monitorizare a respectării drepturilor omului privind persoanele private de libertate, a celor din cămine de bătrâni, din spitale.

"În decembrie am semnat pactul interinstituţional pentru sănătatea adolescentului şi copilului din România. Având în vedere că pactul este semnat de patru ministere, de asociaţia profesională a medicilor de familie, a pediatrilor, de UMF Carol Davila, de CNAS , de mai multe organizaţii civile naţionale de renume, consider că este cel mai mare succes al meu din anul 2014, că am reuşit să îi mobilizez şi să fie de acord cu acest pact", a declarat, într-o conferinţă de presă, în contextul bilanţului activităţii pe anul trecut politicianul UDMR.

Biro a precizat că, în cursul anului 2015, va solicita celorlalte organizaţii de femei ale partidelor politice aderarea la pactul interinstituţional privind dreptul la sănătate al copiilor şi adolescenţilor din România.

În calitate de preşedinte al Organizaţiei de femei a UDMR, ea a menţionat că a aceasta este prima care a reuşit să încheie un protocol de colaborare cu organizaţia de femei a Partidului Popular European, pentru promovarea egalităţii între femei şi bărbaţi în viaţa locală de către autorităţile locale.

Ca preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, Biro Rozalia a precizat că munca depusă în 2014 de membrii acesteia a fost "mult mai bună cantitativ şi calitativ decât în 2013", fiind a doua comisie senatorială cu cele mai multe materiale dezbătute - 274, din care zece rapoarte - după comisia juridică.

"Eu consider că principala problemă este insuficienta responsabilitate cu care facem faţă provocărilor ce apar în funcţiile pe care le deţinem. Schimbarea, inclusiv a clasei politice, trebuie începută în curtea proprie. Dacă eu consider că fac tot ce este posibil ca activitatea mea să fie eficientă, atunci, poate, am făcut primul pas. Al doilea pas poate să fie încercarea de a-i convinge pe partenerii mei să avem o activitate de calitate, responsabilă", a afirmat Biro Rozalia, răspunzând unei întrebări privind schimbarea clasei politice.

Sursa: RoMedic.ro