Az érmihályfalvi képviselő-testület novemberi, szerdán délelőtt tartott rendes ülésén jelen volt Biró Rozália szenátor, aki a helyi ügyek iránt érdeklődött.

Hét napirendi pont szerepelt az érmihályfalvi képviselő-testület novemberi rendes ülésén, ezek között volt a már szokásosnak mondható költségvetés-kiegészítés mellett döntés ANL- és szociális lakások kiutalásáról, telekkönyvezésekről, infrastrukturális témákról. A tanácsosok egy kivétellel egyhangúan szavaztak a témákról, ez a büdzsé módosítása volt. Annak részleteit Chis Ghoerghe szakbizottsági elnök, illetve Nyakó József polgármester terjesztette elő, az EMNP frakció pedig néhány tétellel kapcsolatban kifogásait fogalmazta meg, hogy aztán a “megszokott körök lefutása” után a többségi RMDSZ-frakció igenjei mellett az ellenzék tartózkodjon. Az ülésen részt vett Biró Rozália, az RMDSZ szenátora, látogatása része volt annak a körútnak, melyen a választókörzetébe tartozó helyhatóságok munkájával ismerkedik.

Csak egymásra számíthatunk

A politikus elsőként félig tréfásan, félig komolyan – mint nőszervezeti vezető – megjegyezte: elég rossz arány, hogy a 17 tanácsos közül mindössze egy a nő, szerinte a hölgyek nagyobb jelenléte még a testület hatékonyságának is jót tenne.

a teljes cikk itt:   Erdély Online  Írta: Rencz Csaba